Ιωάννα Αποστόλου          
Ioanna         Αθήνα. Απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Υπότροφος του Ιδρύματος Αδελφών Πράτσικα. Φοίτησε στο Folkwang Hochschule στο Essen της Γερμανίας.

Σεμινάρια σύγχρονου χορού με τους Jeremy Nelson, Chrysa Parkinson, Inaki Azpillaga, Gill Clarke, Ory Flomin, Ted Stoffer, Rasmus Olme, Hofesh Schechter, Αντώνη Φονιαδάκη, Λίντα Καπετανέα, Αγγελική Στελλάτου, Νανά Βαχλα κ.α.

Έχει χορέψει: ομάδα σύγχρονου χορού Χάρη Μανταφούνη, ομάδα χορού Lumi Dance Company, ομάδα χορού Όλιας Λυδάκη, χοροθέατρο X-it Φώτη Νικολάου, το ΜΜΑ, ομάδα χορού Ad Hoc, Hellenic Dance Company και χοροθεατρική ομάδα Ύψιλον Αγγελικής Στελλάτου, και στο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων με τον Κυριάκο Χατζηιωάννου.

Συνεργάζεται με τη θεατρική ομάδα "plays2place" ως χορογράφος και σύμβουλος κίνησης.

Αφροδίτη Βερβενιώτη          
Afroditi         Αθήνα. Απόφοιτος Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.

Rotterdam Dance Academy, Ολλανδία, 4ο έτος σπουδής.

Υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδος

Master Χορογραφίας Fontys Dance Academy, Tilburg, Ολλανδία

Πλήρης υποτροφία για το Jacob’s Pillow Dance Festival, Μασαχουσέτη, ΗΠΑ.

Έχει χορέψει: Ομάδα χορού ΑΚΙΝ, Ομάδα χορού Syndram Dance, Χοροθέατρο Κινητήρας, Χοροθέατρο Art, Ομάδα χορού 58+3, Ομάδα χορού Griffon, Ομάδα χορού Memento Bodyworks (Ολλανδία), Χοροθέατρο Νατάσσα Ζούκα,Ομάδα χορού Αίρεσις. Παραστάσεις της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης.

Έλενα Βακαλοπούλου
          
Elena         Αθήνα. Απόφοιτος της Ανωτέρας Επαγγελματικής σχολής χορού της Θάλειας Ανωμερίτου.
Παρακολούθησε σεμινάρια χορού στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με τους: (Κλασσικό Μπαλλέτο) Tom Schilling, Nina Sokolova, Lise Delaplace, M.Tolstaya, Γκ.Κουσνιετσόβα, Daniel Lommel, Alain Astie.
(Σύγχρονο χορό): Erin Martin, Ruth Gurier, Doris Rudko, Mary Hinkson, Taria Kankainen.

Χόρεψε με το «Πειραματικό Μπαλλέτο» του Γιάννη Μέτση, το «Ελληνικό Χορόδραμα» της Ραλλού Μάνου και το «Μπαλλέτο Αθηνών» του Λ.Ντεπιάν.

Διδάσκει από το 1975.

Ίδρυσε σχολή χορού το 1982.

Δημιούργησε την παιδική χορευτική ομάδα ΦΑΝΤΑΣΙΑ παρουσιάζοντας την «Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων» σε 20 παραστάσεις για σχολεία.
Άρχισε να χορογραφεί για το θέατρο το 1980.
Η πρώτη δουλειά, για το Εθνικό Θέατρο της Βαϊμάρης, Γερμανία (1980).

Στην Ελλάδα χορογραφεί:
Θέατρο Τέχνης: «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Μ. Κουγιουμτζή, στην Επίδαυρο(1992), «Γέρμα» του Λόρκα σε σκηνοθεσία Μ. Κουγιουμτζή (1992),

«Τρωαδίτισσες» του Ευριπίδη, σκηνοθεσία Γ. Λαζάνη, Επίδαυρος, (1993)
«Δίδυμοι της Βενετίας» του Γκολντόνι, σκηνοθεσία Μ. Κουγιουμτζή,(1993)
«Μικρός Πρίγκιπας» του Σ. Εξιπερί, σκηνοθεσία Μ. Κουγιουμτζή, (1994)
«Μήδεια» του Ευριπίδη, σκηνοθεσία Γ. Λαζάνη, Επίδαυρος, (1995)
Θέατρο «Πολιτεία», «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Σ. Χατζάκη, Επίδαυρος, (2000)
ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης «Λα Μοσκετα» του Ρουτζάντε, σκηνοθεσία Σ. Χατζάκη, Λαμία (2002)
ΚΘΒΕ «Γερνάω επιτυχώς» του Σκαμπαρδώνη, σκηνοθεσία Σ. Χατζάκη, Θεσσαλονίκη, (2002)

Το 2008 δημιούργησε την ομάδα σύγχρονου χορού ad hoc.

Δίδαξε κίνηση στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης (1992-1996) και στη σχολή του Γιώργου Αρμένη (1997-1999).
Εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διεθνές συνέδριο για το Χορό που διοργανώθηκε από το Διεθνές Κέντρο Θεάτρου (ΙΤΙ) το 1986 στη Μόσχα.

Διδάσκει σε σεμινάρια στην Ελλάδα, τη Γαλλία και την Κύπρο.


Ελισάβετ Πλιακοστάθη          
Elisavet         

Ξεκίνησε χορό στη σχολή της Έλενας Βακαλοπούλου. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (2001),
το Middlesex University, Master of Arts, Choreography with Performing Arts ( Λονδίνο, 2003) και από το εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό κέντρο «Παιδίων Δράσεις», Παιδαγωγική Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού (2009).

Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις σύγχρονου χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό και υπήρξε βασική χορεύτρια και εκπαιδεύτρια ομάδων εθελοντών στην τελετή έναρξης Παραολυμπιακών Αγώνων 2004.

Το 2005 ιδρύει την Ομάδα χορού 58+3 και χορογραφεί τα έργα Το Δωμάτιο (2005), Η Απορία (2006), On Off (2007), Θαυμαστός Κόσμος (2008) για διάφορα Φεστιβάλ Χορού σε Αθήνα, Γερμανία, Ιταλία και Πολωνία. Το 2008 η ομάδα συμμετέχει στη 13η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου.

Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, του διεθνούς κέντρου καλλιτεχνών IFEA του Λονδίνου και του Σωματείου Εργαζομένων στο χώρο του Χορού.

Το 2011 ιδρύει την κολεκτίβα BelleVille για να στεγάσει νέες πρωτοβουλίες σε ένα πιο συνεργατικό και συλλογικό πλαίσιο.


Άννα Κάνδυλα
          
Anna         Πενσυλβάνια Η.Π.Α.

Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Απo τότε εργάζεται ως οικονομικός υπάλληλος σε πολυεθνική επιχείρηση.

Έχει ειδικευτεί στην Πολιτιστική Διαχείριση σπουδάζοντας στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων».

Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων για πολιτιστική διαχείριση, μάνατζμεντ παραστάσεων, χορηγία, δημόσιες σχέσεις, στο Κολλέγιο Αθηνών και στο Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Ασχολείται με την οργάνωση παραγωγής παραστάσεων χορού και μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με τις ομάδες ad hoc και Φora ect.

Ελιζαβέτα Μπάσοβα          
Ioanna         

Γεννήθηκε στη Μόσχα και σπούδασε χορό στην Ακαδημία Vaganova στην Αγία Πετρούπολη απ όπου αποφοίτησε το 1988. Την περίοδο 1990-1997 έζησε και εργάστηκε ως χορεύτρια στην Οπερα του Παρισιού και ως δασκάλα σε σχολές μπαλέτου της γαλλικής πρωτεύουσσας . Συνεργάστηκε με χορογράφους όπως ο Αντρέι Γκλεγκόλσκι, Ναταλί Ανταν, Ιρίνα Γκρέβινα κ.α. Το 1994 πήρε το βραβείο καλύτερης χορεύτριας στο διεθνή διαγωνισμό “Prix Volinin”.

Την περίοδο 1997-2002 σπούδασε χορογραφία και διδασκαλία χορού στο πανεπιστήμιο Θεατρικής Τέχνης Gitis της Μόσχας.

Απο το 2003 ζεί μόνιμα στην Ελλάδα διδάσκοντας σε επαγγελματικές σχολές χορού (σχολή Γρηγοριάδου, Ακτίνα).Εχει διδάξει επίσης σεμινάρια κλασικού μπαλέτου και ρεπερτορίου στην Ελλάδα,την Γαλλία και την Κύπρο.


[Πίσω]