Η ομάδα σύγχρονου χορού ad hoc δημιουργήθηκε από την χορογράφο Έλενα Βακαλοπούλου την Άνοιξη του 2008 μέσα στα πλαίσια του πολιτιστικού Σωματείου «Φίλοι Έντεχνου Χορού.»

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της ομάδας έχει η Έλενα Βακαλοπούλου, η οποία είναι γνωστή από τη χορογραφική δουλειά της στο θέατρο. Έχει συνεργαστεί με πολλά θεατρικά σχήματα όπως το Κ.Θ.Β.Ε., το Θέατρο Πολιτεία, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λαμίας, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κούν κ.ά.

H ομάδα ad hoc συσπειρώνοντας νέους καλλιτέχνες φιλοδοξεί, μέσα από το συναρπαστικό παιχνίδι της χορογραφίας, να δημιουργήσει και να παρουσιάσει αξιόλογες παραστάσεις χορού.

Στόχος της ομάδας είναι να διευρύνει το κοινό του χορού και να μεταδώσει την τέχνη αυτή, αγγίζοντας θέματα, ζητήματα και ρόλους που ταλαντεύονται ανάμεσα στην πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση.

Μέσα σε μία άνθιση της τέχνης του χορού που παρουσιάζεται στη χώρα μας, επιθυμεί να συμβάλλει με το δικό της έργο στην διάδοση και ανάπτυξή της, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές περιβάλλον.

Η ομάδα σύγχρονου χορού ad hoc, παρουσίασε τον Ιούνιο του 2008 στο Θέατρο ΔΙΠΥΛΟ στην Αθήνα, το έργο «…το βήμα της.»
Η παράσταση είχε επιτυχία, απέσπασε πολύ θετικά σχόλια από το κοινό και η ομάδα χαρακτηρίστηκε ως μία, πολλά υποσχόμενη, παρουσία στο χώρο του χορού.

 

alt